Κεντρική Σελίδα

Αναζήτηση

Όνομα Εφημερίδας:
Έτος Έκδοσης:

Μήνας:

Ημέρα Του Μήνα:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ SITE

1. Οι εφημερίδες χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες (Πολέμου 1940 - Κατοχής, Ιστορικά πρωτοσέλιδα, Σημαντικά πρωτοσέλιδα και πρώτα φύλλα εφημερίδων). Από αυτές η τρίτη χωρίζεται σε 12 υποκατηγορίες.

2. Επιλέγετε μία κατηγορία ή υποκατηγορία κατευθύνοντας τον κέρσορα στην επιθυμητή κατηγορία ή υποκατηγορία και πιέζοντας το αριστερό κουμπί.

3. Mόλις επιλεγεί η κατηγορία ή υποκατηγορία, εμφανίζεται κατάλογος με τις εφημερίδες που ανήκουν σε αυτή την υποκατηγορία ή κατηγορία. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει η «Σελίδα Λίστας Εφημερίδων», απ' όπου μπορείτε να αλλάξετε σελίδα, εφόσον υπάρχουν περισσότερες της μίας σελίδας. Η αλλαγή γίνεται με επιλογή του αριθμού της επιθυμητής σελίδας και πάτημα του κουμπιού «Επιλογή».

4. Για να εμφανιστεί η επιθυμητή εφημερίδα, απλώς κατευθύνετε τον κέρσορα σε αυτή και πατάτε το αριστερό κουμπί.

5. Αν θέλετε να εμφανίσετε μία από τις σελίδες της εφημερίδας σε όλη την οθόνη, απλώς κατευθύνετε τον κέρσορα στην επιθυμητή σελίδα και πατάτε το αριστερό κουμπί.

6. Για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα κατευθύνετε τον κέρσορα πάνω αριστερά στο «Πολίτης, αρχείο κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης» και πατάτε το αριστερό κουμπί.

7. Για επιστροφή στη λίστα επιλέγετε την εντολή «Επιστροφή στη λίστα» στο κάτω μέρος της σελίδας.

8. Για εξειδικευμένη αναζήτηση, αρκεί να γράψετε τον τίτλο της εφημερίδας και θα εμφανιστεί κατάλογος με τα φύλλα που υπάρχουν.


Σημείωση: στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η ταυτοποίηση της ημερομηνίας έκδοσης, χρησιμοποιούμε τον αντίστοιχο βιβλιογραφικό όρο χ.χ. (χωρίς ημερομηνία).